Graphic

Two small law practices that often referred work to each other decided to relocate together to a small (2,600 square foot) full floor on a high floor on Wall Street. As part of their lease, the building owner contributed to the renovation cost of the space, however the resulting budget was not adequate for a [...]

macguffin films

EXPRESSIONIST

The office for MacGuffin Films, a commercial film production company, a large ground floor space with storage below in a building where they already had a production studio. The raw space was long (over 100 feet) and narrow (23, -28 feet at its widest) with windows on one narrow side and 16-foot ceilings. The floor [...]

The house is sited on 5 acres on Moriches Bay with 1,100 feet of beachfront. In the late 1980's, a poured-in-place concrete foundation was laid by the former owner, but the work stopped at that point. The clients wanted a house that was about forty percent smaller than the one originally planned. They also disliked [...]

This apartment is for a single woman who chose space and a view over discreet rooms. The client has collected many beautiful artifacts in her travels, and runs a company that creates award-winning hand-knotted carpets made in Nepal. The living room is a topographic landscape formed by the platforms of the seating areas, tables and [...]

tibet house

COMMERCIAL

The Board of Directors describes their vision of this project as follows: Tibet House is a non-profit cultural institution designed to save, promote, and enrich the sacred arts and philosophy of the ancient civilization of Tibet-a culture that is now on the brink of total annihilation. Part of the vision-already coming true-is an array of [...]

A couple with a young daughter had bought what they described as a "dump in great building." The 2,000 square foot apartment had not had any work done on it since the thirties, with the exception of a detail-smothering number of coats of paint. The project was to completely renovate the apartment, including a significant [...]

In this new kitchen for an architectural photographer, the design connects the open spaces of his loft to the closed spaces, (the bedroom and bathroom). Service elements not normally seen in residential settings but common in lofts, (e.g. electrical conduits and gas lines) are given a formal role in defining the geometry and representing the [...]

The design for the renovation of a master bedroom and bathroom suite for a Victorian studies professor and a psychologist developed from the style that has evolved in the rest of their home, a combination of Victorian with classic 50's & 60's modern furniture. The new bedroom resembles a four-poster bed that one can walk [...]

This 1,450 square foot loft was designed for an attorney with a large Manhattan law firm. The screen-like partitions were developed to do a number of things formally and functionally. Their relatively short height makes the space seem larger and allows it to be read as a whole. The screens that flank the living room [...]

The Board of Directors of this 38-unit residential building wanted to upgrade the appearance and functionality of their small 500 square foot lobby. With a limited budget, the design had to take advantage of the durable and/or expensive materials in place. As requested by the client group, the new design provides a larger, more functional [...]